Domácí je lepší!

Viděli jste někdy testy potravin? A všimli jste si, že ve většině případů dopadají opravdu katastrofálně? Spousta produktů, které si můžete v běžných obchodních řetězcích koupit, je nekvalitní a někdy až škodlivá. Ideální je, pokud máte tu možnost, spoléhat se v co nejvíce věcech sami na sebe. Pokud takovou možnost nemáte, navštěvujte alespoň různé farmářské trhy a obchůdky. Zde je kvalita jednoznačně vyšší.

sklizeň jablek

Jídlo. Je to jedna z těch věcí, na kterých bychom prostě neměli šetřit. Zdraví máme jenom jedno a potraviny, které přijímáme do našeho organismu by měly být co nejkvalitnější. Rozhodně se vyplatí honba za kvalitou, a ne za cenou. Proto je ideální varianta, vypěstovat si sám. K tomu, abyste mohli však být v tomto směru soběstační je bohužel opravdu potřeba zahrada.

Nejjednodušší je pěstovat si vlastní ovoce a zeleninu. Běžná zelenina, hlavně ta kořenová, není nijak náročná na podmínky, a tak se s jejím pěstování popasuje každý. Máte-li kus zahrady, který můžete vyhradit pro záhonky, neváhejte. Rozdělte si záhonky dle toho, které zeleniny spotřebujete nejvíce a vrhněte se do práce. Odměnou vám bude krásná zelenina plná vitamínů. A také ušetříte.

Ovocné keře, jako je rybíz či angrešt zvládne vypěstovat taktéž každý. Velké problémy vám nebudou dělat ani menší rostlinky, jako jsou jahody, ostružiny nebo maliny. Nebojte se ani ovocných stromů. Jabloně, hrušně, švestky, meruňky… existuje mnoho odrůd a vy si můžete vybrat ty, které budou ideální pro vás i podmínky, které stromkům můžete dát. Vyplatí se počkat, než stromky vyrostou. Úroda bude opravdu bohatá, jistě podělíte i své blízké.
jablko na knihách

Věděli jste, že některé příznaky alergie, které vám způsobuje ovoce, nemusí nutně znamenat problémy s ovocem, ale s postřiky, které se na něj používají? Vyzkoušejte si vypěstovat své. Budete přesně vědět, co jíte!